Hlavní obsah

V Evropě řádí silné bouře: Dva mrtví, vykolejený vlak a zatopené silnice

Mrtvé a zraněné si vyžádaly silné bouřky, které postihly v noci na středu západní Evropu. Německo a Rakousko hlásí po jedné oběti, Francie má sedm zraněných z vlaku, který vykolejil na podemleté trati, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na podemleté železniční trati u Paříže vykolejil vlakVideo: Reuters

 
Článek

Mezi Saint-Remy-les-Chevreuse a Courcelles Sur Yvette nedaleko Paříže vykolejil vlak příměstské linky RER. Trať podemlely přívaly vody. Nehoda se naštěstí obešla bez obětí nebo vážnějších zranění. Navíc to byl první ranní spoj a cestovalo v něm málo lidí, připomínají místní média.

Foto: Social Media, Reuters

kvůli podepmleté trati vykolejil nedaleko Paříže vlak.

Severní část Francie za poslední dva dny zasáhly silné bouřky, které provázely intenzivní deště. V 18 regionech se rozvodnily místní toky a dosáhly úrovně „povodňová bdělost”, píše Reuters.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Bouřky s přívalovým deštěm postihly také Švýcarsko.

Bouřky s bleskovými povodněmi trápily i jižní část Německa. Vyžádaly si jednoho mrtvého v Garmisch-Partenkirchenu. Dvaapadesátiletého muže strhla rozvodněná řeka Partnach. Záchranáři po muži pátrali několik hodin. Nakonec ho našli mrtvého. Voda zatopila sklepy i ulice, uvedla agentura DPA.

Nejhůře zasaženo bylo Bavorsko. V Dolním Bavorsku byly zaplaveny a uzavřeny mnohé silnice. Některé automobily voda smetla. Zaplavila rovněž sklepy. Bouře vyvracela také stromy. Zvlášť těžce bylo zasaženo město Landshut a okolí a oblast Bavorského lesa sousedícího se Šumavou.

Také na středu předpovídají meteorologové v částech jižního Bavorska trvalý déšť. V alpské oblasti by mohlo do čtvrteční noci napršet místy až 70 litrů srážek na metr čtvereční.

V úterý zemřel jeden člověk v prudké bouři také v Rakousku. Ve Štýrském Hradci zahynul v městském parku muž, na kterého spadl strom. Kromě toho nárazový vítr lámal větve a strhával tramvajové troleje.

Reklama

Výběr článků

Načítám