Hlavní obsah

Na nic si nepamatuje, byl opilý, tvrdí matka Iráčana podezřelého z vraždy 14leté dívky

Aktualizováno

Alí Bašár, Iráčan podezřelý z vraždy 14leté německé dívky Susanne přiletěl v sobotu večer z Iráku zpět do Německa, napsala agentura DPA. Ještě v noci bude vyslechnut na policejním prezidiu ve Wiesbadenu. V neděli má soudce rozhodnout o uvalení vazby. Policie v Iráku potvrdila, že se mladík k vraždě čtrnáctileté dívky přiznal.

Foto: Policie Hesensko

Alí Bašár je podezřelý ze znásilnění a vraždy 14leté dívky

Článek

Mladíkova matka Kalida M. stanici Deutsche Welle řekla, že o obvinění a zatykači se dozvěděla rodina až v Iráku i internetových zpráv. Syn si podle jejích slov nemůže na nic, co by souviselo s případem vraždy dívky vzpomenout, protože byl opilý.

„Je velmi těžké tomu uvěřit, to nemůže být pravda,“ uvedla Kalida M. O vydání syna podle svých slov nic neví. „Nechci, aby byl můj syn potrestán v cizí zemi. Pokud je skutečně vinen, pak by měl být potrestán tady ve své vlastní zemi,“ řekla.

Bleskový odchod rodiny podle ní nesouvisí s případem Alího, rodina ho údajně nechtěla ochránit před stíháním. Odešli kvůli manželovi, který je vážně nemocný a chtěl se vrátit domů, aby mohl ve své vlasti zemřít. „Nechtěla jsem, aby zemřel během ramadánu v cizině a já měla potom špatný pocit,“ řekla Kalida M.

Mladík i s rodinou předtím spěšně opustil Německo, kde žil od roku 2015. V pátek v noci byl zatčen kurdskými bezpečnostními silami.

Čtrnáctiletá Susanna F. zmizela 22. května. Ve středu našli policisté její tělo v těžko přístupném terénu v okrajové čtvrti Wiesbadenu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám