Hlavní obsah

Lovil pokémony a syna visícího z balkónu mu zachraňoval malijský Spider-Man

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Hráčská vášeň pro Pokémon Go je v pozadí události, kdy muž nechal svého čtyřletého syna samotného v pařížském bytě a odešel na nákup. Místo, aby bleskově nakoupil v nejbližsím obchodě a co nejrychleji se vrátil domů, cestou lovil pokémony, napsal server týdeníku Focus s odkazem na policejní zdroje. Chlapec se mezitím dostal na balkón a visel ze čtvrtého patra. Život mu zachránil malijský migrant Mamoudou Gassama, který bez jakéhokoliv jištění bleskově vylezl po fasádě domu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Běženec z Mali vyšplhal po fasádě domu, aby zachránil dítě Video: Reuters

 
Článek

Matka chlapce žije na francouzském ostrově Réunion v Indickém oceánu. Místnímu rádiu Antenne Réunion řekla, že se na manžela za to, co se stalo, nezlobí. „Nepodporuji jednání manžela, ale to, co se stalo, by se bývalo mohlo stát každému, a taky se to už (někomu) stalo. Můj syn měl jednoduše štěstí,“ prohlásila.

Sedmatřicetiletý otec chlapce byl hned po incidentu zadržen a obviněn z opuštění svého dítěte.

Foto: Reuters

Mamoudou Gassama z Mali při setkání s prezidentem Emanuelem Macronem, který mu poděkoval za hrdinskou záchranu dítěte visícího z balkónu ve čtvrtém patře.

Mamoudou Gassamovi osobně poděkoval francouzský prezident Emanuel Macron a udělil mu medaili za odvahu. Současně prohlásil, že malijský běženec získá francouzské občanství.

Mladík tvrdí, že nepřemýšlel o tom, co by se mohlo stát. Jen viděl, že je v nebezpečí malé dítě, a okamžitě začal šplhat. „Udělal jsem to, protože je to dítě [...]. Děti mám moc rád. Nemyslel jsem na rizika, na to, co by se mohlo stát,“ řekl. Ke svému fyzickému výkonu jen řekl: „Běhám, chodím do posilovny a kopu.“

Prezident Macron se domnívá, že by měl Gassama začít v rámci takzvané občanské služby pracovat u hasičů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám