Hlavní obsah

Vrtulník americké armády omylem svrhl munici na školu v Texasu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

El Paso

Základní škola v Texasu se stala terčem úderu ze vzduchu. Vrtulník americké armády na ni nedopatřením svrhl bednu plnou munice. Ta prorazila střechu a vyřadila z provozu elektrické vedení. Naštěstí ale neexplodovala. Střelivo tak vyzvedli policisté a dovezou je vojákům zpátky. Ti se omluvili a slíbili, že už školu nechají na pokoji. V pátek o tom informovala stanice Fox News.

Foto: US Marines, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Velice se omlouvám za jakoukoliv škodu způsobenou nedaleké základní škole a jsem rád, že nikdo nebyl zraněn. Incident prošetřujeme,“ řekl Fox News Jay Hopkins, velitel letecké brigády, které bedna s municí na školu spadla.

Místní stanice KTSM informovala, že zasaženou vzdělávací institucí je základní škola v Parklandu. V době svržení munice, tedy ve čtvrtek v 15:45, už bylo po vyučování.

Armáda v reakci na děsivě znějící incident přislíbila, že přehodnotí letové trasy, aby tak už posádky vojenských letounů školu neohrožovaly.

Reklama

Výběr článků

Načítám