Hlavní obsah

Pohřešovaného Slováka našli po šesti dnech zohyzděného, útok medvěda policie vyloučila

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava
Aktualizováno

Pátrání po 41letém muži, který se minulou sobotu ztratil ve Strážovských vrších na rozhraní středního a západního Slovenska, skončilo tragicky. Horská záchranná služba (HZS) informovala, že jeho tělo našli ve čtvrtek bez známek života. Původní zprávy o tom, že se muž stal obětí útoku medvěda, se nakonec nepotvrdily.

Foto: HZS SR

Záchranáři vyprošťují tělo zabitého muže.

Článek

„Tvář měl zcela zdevastovanou. Poznali jsme ho jen podle toho, že měl u sebe doklady,“ řekl deníku Nový čas nejmenovaný horský záchranář.

Slovenská média původně uváděla, že na muže zaútočil medvěd, policie však následně tuto hypotézu vyvrátila. Podle předběžných výsledků soudní pitvy nebyla zjištěna zranění, které by dokazovala útok jiné osoby, nebo zvířete, uvedla. Smrt mohl podle policistů způsobit pád v členitém horském terénu.

Foto: HZS SR

„Muž měl u sebe doklady na jméno nezvěstného, po němž bylo vyhlášené pátrání,“ potvrdila trenčínská policejní mluvčí Elena Antalová. Muž měl u sebe dva mobilní telefony, ale oba byly vypnuté.

Do intenzivní šestidenní pátrací akce se zapojili horští záchranáři, policie i přátelé pohřešovaného. Jak se pátrání prodlužovalo, horští záchranáři ztráceli naději. „Tři nebo čtyři dny mohl přežít, ale šest je moc,“ řekl záchranář Lukáš Gallo.

Reklama

Výběr článků

Načítám