Hlavní obsah

Na Ukrajině se přiotrávilo 51 školáků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev
Aktualizováno

Kvůli podezření na otravu neznámou látkou bylo v úterý převezeno do nemocnice 53 žáků a dva učitelé školy v ukrajinském městě Čerkasy. Jedenáct školáků je na jednotce intenzivní péče, informovala agentura Ukrinform.

Foto: Profimedia.cz

Vůz ukrajinské záchranky. Ilustrační foto

Článek

„Celkem 51 školáků bylo hospitalizováno. Jedenáct z nich je na jednotce intenzivní péče,” informoval na Facebooku šéf ukrajinského úřadu pro mimořádné situace Mikolaj Čečotkyn. Ukrajinské ministerstvo zdravotnictví uvedlo, že děti, které nejsou na jednotce intenzivní péče, byly otráveny lehce až středně těžce.

Událost se odehrála při školním shromáždění, jehož se zúčastnilo 424 dětí. Postižení, jimiž jsou žáci od druhé do deváté třídy, si začali stěžovat na nevolnost, bolesti hlavy a závratě.

Specializované služby podle sdělení ministerstva pro mimořádné události zatím příčinu zřejmě hromadné otravy neurčily.

Měřením na místě nebyla zjištěna zvýšená přítomnost chlóru, amoniaku, oxidu uhelnatého ani jiných nebezpečných látek. Hygienici ve spolupráci s chemiky odebrali vzorky vody, aby prověřili, zda se děti a učitelé neotrávili z ní. Výsledky by měly být k dispozici ještě během úterý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám