Hlavní obsah

Slovenský ministr vnitra po třech týdnech rezignoval, nechce odvolat šéfa policie

– Bratislava • Aktualizováno
Právo, Novinky, ČTK, Ivan Vilček (Bratislava)

Slovenský ministr vnitra Tomáš Drucker (za Směr-SD) podal demisi. Není podle něj správné odvolat policejního prezidenta Tibora Gašpara, jak žádají demonstranti, kteří se domáhají změn po dosud neobjasněné vraždě novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky.

Foto: Profimedia.cz

Slovenský ministr vnitra Tomáš Drucker rezignoval.

Článek

Drucker svůj krok odůvodnil tím, že nechce polarizovat společnost. „Odcházím, protože jsem nedokázal uklidnit situaci,“ řekl Drucker.

Veřejnost po vraždě novináře Jána Kuciaka a jeho přítelkyně Martiny Kušnírové žádala především odvolání policejního prezidenta Tibora Gašpara. Toho však Drucker neodvolal. „Nemyslím si, že je správné a spravedlivé odvolat policejního prezidenta. Nenašel jsem takové důkazy, pro které bych ho odvolal,“ řekl Drucker.

Drucker byl ve funkci jen tři týdny. Na postu nahradil Robera Kaliňáka, který rezignoval v reakci na vraždu Kuciaka a jeho přítelkyně. [celá zpráva]

Po vraždě novináře a jeho přítelkyně odstoupili postupně ministr kultury Marek Maďarič a ministr vnitra Robert Kaliňák. Poté podal demisi premiér Robert Fico (Směr) a tím padla celá vláda. Prezident Andrej Kiska 22. března jmenoval novou vládu premiéra Petra Pellegriniho. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám