Hlavní obsah

Řím se po šesti letech ocitl pod sněhem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím
Aktualizováno

Hlavní město Itálie Řím se probudilo v pondělí do bílého rána. V noci vydatně sněžilo a sněhová nadílka komplikuje dopravu. Školy proto zůstanou zavřené a úřady vyhlásily v římské provincii zákaz jízdy nákladním automobilům, napsala agentura APA.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Řím zasypal sníhVideo: Reuters

 
Článek

Ve městě se objevil sníh po šesti letech a starostka Virginia Raggiová musela svolat tým na koordinaci odklízení sněhové nadílky.

Deník Corriere della Sere uvedl, že se úřady snaží postarat o bezdomovce, kterých je v Římě kolem osmi tisíc. Město nechalo výjimečně otevřené některé stanice metra a železnice a mimořádně zprovoznilo dvě nová centra pro dočasný příjem bezdomovců.

Foto: Alessandra Tarantino, ČTK/AP

Zasněžené centrum Říma

Zima trápí nejen Řím, ale i další italské regiony, které se potýkají nejen s hustým sněžením, ale také se silnými mrazy. V Turíně muselo být v neděli kvůli hustému sněžení odloženo utkání nejvyšší italské fotbalové soutěže Serie A mezi Juventusem a Atalantou.

Foto: Alessandra Tarantino, ČTK/AP

V Římě hustě sněží, na snímku náměstí sv. Petra ve Vatikánu.

U Benátek se patrně pod vlivem silného větru v neděli odpoledne vyvrátil stožár, který zablokoval jediné silniční spojení s městem na laguně. Večer už byl most Svobody, který spojuje pevninské město Mestre s Benátkami, průjezdný.

Foto: Alessandra Tarantino, ČTK/AP

Římské koloseum se ocitlo pod sněhem

Reklama

Výběr článků

Načítám