Hlavní obsah

Italská policie si došlápla na nejmocnější mafii v zemi, zabavila miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Catanzaro

Italská policie zatkla při celonárodních raziích proti kalábrijské mafii ’Ndrangheta čtyři desítky lidí a zabavila majetek v hodnotě asi 100 miliónů eur (asi 2,5 miliardy korun). Zločinecká síť měla vazby na více než šest desítek firem nejen v Itálii, ale i ve východní Evropě či na Balkáně. Informovala o tom v pondělí agentura ANSA.

Foto: Profimedia.cz

Snímek ze zátahu italské policie

Článek

Dvě velké operace, při nichž bylo v Itálii zatčeno 41 lidí, provedla společně oddělení místní policie (četníků) spolu se speciálními jednotkami pro boj proti mafii a s daňovou policií. Zatykače vydal soudce ve Florencii, ale zatčení se uskutečnila po celé zemi.

Mafie ’Ndrangheta, která se zrodila v 19. století v jihoitalské Kalábrii, je od konce devadesátých let 20. století nejmocnějším zločinným syndikátem v Itálii. Působí ale i jinde v Evropě a v Severní i Jižní Americe, kde má silné vazby na obchodníky s drogami. Jen v roce 2014 měla větší obrat než McDonalds a Deutsche Bank dohromady.

Jednička v obchodu s kokainem

V obchodu s kokainem si ’Ndrangheta udržuje podle loňské zprávy protimafiánského oddělení italské prokuratury absolutní prvenství v Evropě.

Minulý měsíc bylo při velkém zátahu proti organizaci ’Ndrangheta v Německu a v Itálii zadrženo na 170 lidí a byly zabaveny peníze v hodnotě 50 miliónů eur (asi 1,25 miliardy korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám