Hlavní obsah

Migranti se u Lipska poprali s místními, šest zraněných

Právo, DPA, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lipsko

Šest lidí utrpělo zranění, z toho dva vážná, po pobodání do stehen při hromadné bitce v noci na sobotu mezi migranty a mladými Němci. Bitce předcházela hádka mezi oběma skupinami v parku před nádražím ve městě Wurzen poblíž Lipska ve spolkové zemi Sasko, napsal list Leipziger Volkszeitung s odvoláním na policejní zdroje.

Foto: Marko Djurica, Reuters

Běženec na řecko-makedonské hranici mává německou vlajkou.

Článek

Dva Němci následně zamířili do ubytovny pro uchazeče o azyl v ulici Dresdner Strasse, bušili do dveří a rozbíjeli okna. Dvanáct obyvatel zařízení pak zaútočilo na vetřelce noži, holemi a židlemi a pronásledovalo je. Přibližně třicet místních pak vyrazilo do ubytovny.

Rvačku ukončil přibližně po hodině až příjezd asi 40 policistů povolaných z Lipska. Další vyšetřování má objasnit, co bitku vyvolalo, sdělila policie, aniž upřesnila, z jakých zemí migranti pocházejí. „Zatím není jasné, zda násilnosti mají rasistický podtext,“ informoval policejní mluvčí Andreas Loepki.

Loni v červnu zažila ubytovna ve Wurzenu policejní operaci, když ji obléhalo asi sto místních. Stalo se tak poté, co migranti napadli dva místní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám