Hlavní obsah

Stometrová výletní loď na Rýnu narazila do mostního pilíře, 27 zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Duisburg
Aktualizováno

Celkem 27 zraněných si vyžádala lodní nehoda na Rýnu u Duisburgu. V úterý večer tam narazila basilejská stometrová výletní loď Swiss Crystal mířící do Nizozemska do pilíře dálničního mostu. Na lodi bylo 129 lidí.

Záchrana cestujících z havarované lodi

Článek

Čtyři osoby podle stanice Deutsche Welle utrpěly vážnější zranění, ale i dalších 20 lehce zraněných skončilo v nemocnici. Všichni už ale byli propuštěni.

Evakuovat stovku cestujících a třicet členů posádky pomáhala další loď. Nasazeni byli hasiči. Most na dálnici A42 je uzavřen, ve středu ho prozkoumal statik. Prohlídka neodhalila žádné bezprostřední riziko, proto statik vydal souhlas s opětovným zprovozněním mostu.

Kvůli uzavření mostu se na frekventované dálnici tvořily dlouhé kolony už v úterý večer a ve středu ráno byla situace stejně špatná, uvedl web Der Westen.

Sto metrů dlouhá loď vyrobená v roce 1995 prošla před deseti lety rekonstrukcí.

Pasažérům zajistila cestovní kancelář Scylla ubytování ve městě. Těm, kteří chtěli v plavbě pokračovat, zajistila i náhradní plavidlo. Kdo si nepřál plout dále, toho přepravila domů.

Reklama

Výběr článků

Načítám