Hlavní obsah

Ve Francii celé roky záhadně mizeli lidé, nové stopy vedou k jednomu člověku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Francouzská policie má možná nakročeno k rozpletení hned několika zdánlivě nesouvisejících případů záhadného zmizení a vražd lidí na jihovýchodě země. Vyšetřovatelé dali do souvislosti mimo jiné nikdy neobjasněnou vraždu trojice Britů v Chevaline z roku 2012 se zmizením devítileté dívenky, která se ztratila letos v srpnu ze svatby v asi 80 kilometrů vzdáleném Chambéry. Souviset by ale mohly i další případy. Ve čtvrtek o tom informovala BBC.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Francouzská policie. Ilustrační foto

Článek

„Prověřujeme všechna znepokojující zmizení, k nimž v regionu došlo,“ řekl podle britské stanice žalobce Thierry Dran z prokuratury ve městě Chambéry, aniž by jmenoval konkrétní případy.

Stopy každopádně vedou ke čtyřiatřicetiletému Nordahlovi Lelandaisovi. Toho policie zadržela už v září v souvislosti s již zmíněným zmizením devítileté Maëlys de Araujové. Podezřelý je od té doby ve vazbě a nově zjištěné skutečnosti zřejmě jeho osobu dávají i do souvislosti s (již také zmíněnou) vraždou britské rodiny v Chevaline z roku 2012. [celá zpráva]

Podle informací BBC navíc policie muže podezřívá, že má prsty v případu zmizení čtyřiadvacetiletého Belgičana Adriena Mouriala, jenž se ztratil poblíž jezera Annecy v červenci. Prověřena by měla být také zmizení Jeana-Christopha Morina z roku 2011 a případ Ahmeda Hamada z roku 2012. Oba zmizeli ve stejném období.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám