Hlavní obsah

Turistu zabil v bazilice ve Florencii kus výzdoby

– Florencie • Aktualizováno

V interiéru baziliky svatého Kříže (Santa Croce) ve Florencii spadl na španělského turistu kus kamenné výzdoby a na místě jej zabil. Záchranné službě se nepodařilo ho oživit. Informoval o tom ve čtvrtek deník La Corriere della Sera. Vchod do chrámu uzavřely pořádkové síly. Není jasné, kdy bude bazilika znovu zpřístupněna veřejnosti. Policie incident vyšetřuje jako neúmyslné zabití.

Foto: Profimedia.cz

Bazilika Svatý kříž ve Florencii

Článek

"Architektonický prvek" o průměru zhruba 15 centimetrů se uvolnil na pravé straně příčné lodi a na 52letého Španěla z Barcelony spadl z výšky zhruba 20 metrů, napsala agentura ANSA.

Podle svědků mu spadl přímo na hlavu. Agentury a média se různí v tom, o jaký prvek se jednalo. Pravděpodobně to byla konzole podpírající dřevěnou konstrukci.

Další nebezpečí nehrozí

Podle odborníků se v kostele nenachází žádné další "kritické prvky" a místo bývá pravidelně kontrolováno.

Posledních zprávy uvádí, že mužovo tělo je stále uvnitř, kde místo ohledávají forenzní odborníci. Uvnitř je i vdova, která zemřelého v okamžik nehody doprovázela. Utrpěla šok a mluví s policisty, informovala místní média. Podle místních médií byl muž manažerem v nadnárodní společnosti a ve Florencii byli se ženou na dovolené.

Reklama

Výběr článků

Načítám