Hlavní obsah

Útočníci v Rimini chtěli znásilněnou Polku utopit

Právo, Pavol Minarik

Poté, co v sobotu v noci na pláži v italském Rimini čtveřice mužů pravděpodobně ze severní Afriky opakovaně znásilnila a surově zbila šestadvacetiletou polskou turistku, ji hodili do moře v přesvědčení, že se utopí a nebude moci proti nim svědčit. Ta však z posledních sil vyplavala na břeh, kde ji i s manželem, kterého násilníci zbili do bezvědomí a okradli, objevila náhodná kolemjdoucí a hned přivolala pomoc.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Na italské pláži napadli turistyVideo: Reuters

 
Článek

V úterý o tom informoval polský deník Super Express odvolávající se na italské zdroje.

„Mladou Polku po brutálním a opakovaném znásilnění hodili násilníci omráčenou do moře. Že se neutopila, je třeba považovat za mimořádné štěstí,“ uvedl polský list.

Oběť násilí navzdory vážným zraněním a psychickému traumatu italské policii sdělila, že je ochotná při dopadení pachatelů spolupracovat. „Jistě bych je dokázala bez problémů identifikovat. Na jejich tváře nikdy v životě nezapomenu,“ uvedla.

Dva útočníky už policie zná

„Italská policie, která tento brutální násilný čin vyšetřuje, disponuje jmény dvaceti osob, mezi kterými se s vysokou pravděpodobností nacházejí i čtyři útočníci proti mladému polskému manželskému páru,“ uvedl Super Express.

V úterý po poledni list na svém portále dále uvedl, že italská policie už zná totožnost dvou útočníků z pláže v Rimini. Zároveň citoval vyjádření šéfa prokuratury v Rimini Paola Giovanoliho, že už jsou brutálním násilníkům na stopě.

Čtyřčlenný polský tým, který se skládá z jednoho prokurátora, dvou policejních vyšetřovatelů a tlumočníka, odletěl v úterý do Rimini, kde bude pomáhat italským kolegům při vyšetřování případu.

Foto: Manuel Migliorini, ČTK/AP

Policisté na místě činu na pláži v Rimini

„Zároveň budu shromažďovat fakta pro potřeby polské justice, která se tímto mimořádně brutálním činem začala taktéž zabývat,“ uvedl pro TVN24 mluvčí Městské prokuratury ve Varšavě Lukasz Lapczynski. Zároveň dodal, že při prokázání viny násilníkům hrozí v Polsku tresty od pěti do dvanácti let vězení.

Polsko je pobouřené

Násilný čin v Rimini vyvolal v Polsku vlnu pobouření. Nejostřeji se k případu vyjádřil náměstek ministra spravedlnosti Patryk Jaki, který uvedl, že pachatelé, které nazval bastardy, by si zasloužili trest smrti, a že v tomto konkrétním případě by on osobně obnovil mučení.

„Viceministr spravedlnosti země, která je členem EU, by měl zvažovat svá prohlášení a na věci nemění nic ani to, že Jaki byl už v minulosti a stále je zastáncem obnovení trestu smrti,“ upozornil Rafal Trzaszkowski, poslanec Sejmu za opoziční Občanskou platformu (PO).

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám