Hlavní obsah

V Německu plánovali útoky na levicové politiky, měli selhat v migrační krizi

Karlsruhe
Aktualizováno

Policie v německé spolkové zemi Meklenbursko-Přední Pomořansko podnikla v pondělí ráno razie kvůli dvěma osobám podezřelým z plánování teroristického útoku na vysoce postavené levicové politiky. Uvedla to kancelář generálního spolkového prokurátora v Karlsruhe. Jedním podezřelým je policista.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Článek

Podle vyšetřovatelů se dotyční obávali, že kvůli migrační politice budou přibývat útoky, což podle nich mohlo vést až k zhroucení státu. Pro tento případ se už zásobili nejen potravinami, ale i municí do svých legálně držených zbraní. Plánovali také likvidaci levicových politiků, uvedl list Berliner Morgenpost.

Podle rozhlasové stanice NDR policie zasahovala v bytech a na pracovištích obou podezřelých v Alt Bartelsdorfu u Rostocku a v Banzkowě. Podle deníku Lausitzer Rundschau je jedním z nich policista. Tuto informaci potvrdilo ministerstvo vnitra Meklenburska-Předního Pomořanska s tím, že pracoval v policejní inspekci v Ludwigslustu a v pondělí už proti němu byla uplatněna disciplinární opatření.

Nikdo z podezřelých nebyl vzat do vazby a podle mluvčí ministerstva vnitra jejich plány byly teprve v zárodku.  Dodala, že byly prohledány i byty dalších lidí včetně ještě jednoho policisty.

Prokuratura sdělila, že vyšetřování je vedeno kvůli podezření z přípravy násilí vážně ohrožujícího stát. Cílem dnešních domovních prohlídek bylo prověřit oprávněnost podezření. Prokuratura uvedla, že plánovali vraždy vysoce postavených levicových politiků a už měli i jejich seznam.

Reklama

Výběr článků

Načítám