Hlavní obsah

Bezdomovce, jehož po útoku v Manchesteru oslavovali jako hrdinu, obvinili z okrádání obětí

Londýn

Po teroristickém útoku v Manchesteru ho oslavovali jako hrdinu, který pomáhal zraněným. Teď ale britská policie oznámila, že 33letého bezdomovce Chrise Parkera obvinila z okrádání obětí. Uvedl to deník The Guardian a agentura AFP. Parker obvinění odmítá.

Foto: Twitter Daily Mirror

Bezdomovec z Manchesteru Chris Parker, který byl obviněn z okrádání obětí teroristického útoku.

Článek

Britská média bezdomovce Parkera po útoku islamistického extremisty Salmana Abediho, který se v květnu odpálil v Manchesterské aréně po koncertě americké zpěvačky Ariany Grandeové, chválila za jeho statečnost. Parker se po explozi vydal do foyer a snažil se pomoci. Utěšoval kupříkladu zraněnou dívku i ženu, která mu zemřela v náručí.

Medializace jeho činu vedla k vypsání sbírky, která mu vynesla více než 50 000 liber (1,5 miliónu korun), a díky médiím se Parker také po letech znovu shledal se svou matkou.

Peníze zatím nedostal a nyní je otázka, zda je vůbec kdy uvidí. Policie jej obvinila z toho, že ženě, které pomáhal, ukradl kabelku i s platební kartou a nezletilé dívce vzal mobil. Parker, který to popřel, je ve vazbě. První soudní stání ho čeká v polovině září.

Terorista Abedi v Manchesteru zabil 22 lidí a více než 200 dalších zranil.

Multifunkční aréna má být znovu otevřena pro veřejnost 9. září. Její vedení ve středu oznámilo, že na zahajovacím koncertu vystoupí kromě jiných bývalý frontman Oasis Noel Gallagher.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám