Hlavní obsah

Do Bodamského jezera se zřítilo malé letadlo - dva mrtví

Kostnice

Do Bodamského jezera se v úterý dopoledne zřítil malý letoun, na jehož palubě byl pilot a jeden cestující, napsal server týdeníku Focus. Nehoda se stala nedaleko Kostnice, asi 200 metrů severovýchodně od ostrova Mainau.

Foto: Mapy.cz

Článek

Jednomotorový stroj typu Piper Malibu měl vzlétnout kolem 11.30 hod. z Curychu a byl na cestě do Hamburku. O dvacet minut později se letoun ztratil z radarů a mezi 11.50 hod. a polednem se zřítil do Bodamského jezera. Po troskách letounu pátrají policie, vodní policie a záchranáři.

Server listu Südkurier napsal, že trosky letounu se nacházejí v hloubce 58 metrů. Podrobnější informace o nehodě či cestujícím na palubě letounu policie zatím odmítla sdělit s ohledem na stav vyšetřování.

Bernd Schmidt, tiskový mluvčí policie v Kostnici, potvrdil, že na místě neštěstí byla nalezena těla obětí neštěstí. „Nalezli jsme pozůstatky dvou lidí,“ řekl.

Z jezera se podařilo dostat jen některé části letadla. Vyzdvižení trosek by mohlo podle odhadu trvat několik dnů. Nasadit se musí speciální podvodní robot.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám