Hlavní obsah

Útočníkovi z Hamburku se před supermarketem odvážně postavili lidé se židlemi a kamením

Novinky, bož

Trvalo to půl hodiny, než byl útočník z Hamburku přemožen. Několik mužů se mu před supermarketem postavilo za pomoci židlí a kamení, načež ho přinutili odložit nůž, s nímž před tím napadl několik lidí. O hrdinství těchto kolemjdoucí informoval server listu Frankfurter Allgemeine Zeitung. Jeden z pronásledovatelů, 35letý Turek, byl zraněn.

Foto: Ugc, Reuters

Policie po útoku uzavřela nákupní třídu Fuhlsbütteler Strasse, kde se nachází obchod Edeka, kde k útoku došlo.

Článek

Muž ze Spojených arabských emirátů, který pochází z palestinské rodiny, v supermarketu Edeka sebral 20centimetrový nůž z regálu, vyndal jej z obalu a začal s ním bodat kolemjdoucí. Padesátiletý muž byl na místě mrtev, dalších šest lidí útočník zranil. [celá zpráva]

Jak je patrné z videa, který natočil očitý svědek z auta, tři mladí muži mladí se útočníkovi před supermarketem ocitli tváří v tvář. Dva z nich drží v rukou židle, útočník na ně mluví, ve chvíli, kdy se na chvíli otočí ho jeden z mužů udeří židlí po hlavě.

Po chvíli se ke třem mužům přidali další dva lidé, kteří s nimi začali spolupracovat, podávat jim další židle a sami je házeli na útočníka. Na konci videa je pak vidět, že se k pacifikování útočníka přidává stále více lidí.

Majitel nedalekého kadeřnictví Sönke Weber řekl Spiegelu, že viděl křičící lidi prchat ze supermarketu. Následně vzal reklamní panel svého podniku a hodil s ním směrem k útočníkovi. Poté s dalšími lidmi zahájili jeho pronásledování.

„Židle, kameny, tyče – chytali jsme všechno, co jsme v tu chvíli sehnali,“ uvedl Weber. Útočník se i nadále pokoušel nožem útočit na kolemjdoucí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám