Hlavní obsah

Na Sicílii kvůli lesním požárům evakuovali stovky turistů

– Neapol

Italské úřady kvůli lesním požárům evakuovaly z přímořského letoviska na Sicílii několik stovek turistů. Podle agentury ANSA bylo nouzově loděmi přemístěno asi 700 turistů v sicilském San Vito Lo Capo. Lesní požáry zuří také u Neapole, kde hoří už několik dní i les v národním parku Vesuv.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Požáry v okolí VesuvuVideo: Reuters

 
Článek

Asi 700 turistů z letoviska San Vito na Sicílii bylo ve středu převezeno do bezpečí na člunech poté, co k tomu vyzval místní starosta. „Je to velmi urgentní,” vyzval starosta Matteo Rizzo majitele lodí, aby pomohli s evakuací. Tamní příjezdová cesta totiž byla neprůjezdná. Evakuovaní byli ubytováni v místní základní škole.

Foto: Cesare Abbate, ČTK/AP

Hasič bojuje s požárem poblíž Neapole

Podle serveru Famagusta Gazzete se do hašení zapojilo šestnáct požárních letadel, čtyři helikoptéry civilní obrany a čtyři vrtulníky ministerstva obrany. Obzvláště kritická je situace u města Messina, kde hasiči s plameny bojují od pondělního večera. Podle agentury AP byla na pomoc povolána armáda.

Messina, Sicílie

S lesními požáry bojují hasiči také v okolí Neapole, kde bylo rovněž preventivně evakuováno několik domů, hotelů a restaurací. Vysoký hustý dým stoupá z parku na hoře Vesuv.

Požár nejspíš založili úmyslně

Situaci na Sicílii zhoršuje dlouhodobé sucho, horké počasí s teplotami stoupajícími ke 40 stupňům a vítr. Ohrožení pro místní obyvatele nepředstavují jen plameny, ale také hustý kouř.

Podle policie stojí za lesními požáry zřejmě žháři. O možnosti úmyslného založení požárů hovořil ve středu i italský ministr životního prostředí Gian Luca Galletti, který oblast navštívil. „Budeme žháře hledat a pokud někdo zapálil Vesuv, chci ho vidět za mřížemi na 15 let,” uvedl Galletti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám