Hlavní obsah

Z muničního skladu slovenské armády mělo zmizet až 300 tisíc nábojů

Právo, ivi (Bratislava)

V muničním skladu v obci Sklené v okresu Turčianské Teplice chybí podle slovenského ministerstva obrany „větší množství“ nábojů. Televize Markíza v úterý uvedla, že ze skladu zmizelo až 300 tisíc nábojů.

Foto: TV Markíza

Muniční sklad v obci Sklené

Článek

„Můžeme potvrdit, že při mimořádné inventarizaci bylo zjištěno, že v muničním skladě Sklené chybí náboje ve větším množství. Vzhledem k tomu, že kontrola stavu zásob pokračuje, bylo by předčasné poskytovat informace o počtu chybějících nábojů,“ řekla mluvčí slovenského ministerstva obrany Danka Capáková.

Podle Markízy mají chybět náboje, které se používají při sportovní střelbě a výcviku jednotlivce. Muniční sklad ve Skleném má několikastupňový bezpečnostní systém, který má areál chránit před krádežemi i před živelnými pohromami.

Letos v dubnu zmizelo z muničního skladu u Trenčína 120 ručních granátů a 10 protitankových střel. Slovenský ministr obrany Peter Gajdoš po této události nařídil mimořádnou inventarizaci munice.

Slovenská armáda disponuje šesti muničními sklady, v nichž má uloženo téměř 4700 tun dělostřelecké, pěchotní a ženijní munice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám