Hlavní obsah

Útočník ze Champs-Élysées měl doma zbraně a zbrojní průkaz

Paříž
Aktualizováno

Jednatřicetiletý Adam Dzaziri, který v pondělí zaútočil na policisty na pařížské třídě Champs-Élysées, měl doma devět druhů zbraní, z toho tři vyžadovaly povolení. Uvedla to v úterý agentura AFP poté, co policisté v noci podnikli razii v jeho bytě a zadrželi čtyři osoby, na něž byla po výslechu uvalena vazba. Přestože byl muž sledován, letos mu úřady prodloužily platnost zbrojního průkazu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policejní zásah po útoku na Champs-ÉlyséesVideo: Reuters

 
Článek

Postupně byli zadrženi čtyři lidé, uvedla pařížská prokuratura. Podle AFP už odpoledne policie zadržela útočníkovu bývalou ženu, bratra a švagrovou, kteří žili nedaleko Paříže. Večer byl vzat do vazby i jeho otec.

Foto: Reuters

Francouzští policisté zasahují u renaultu atentátníka

Dzaziri v pondělí řídil renault, se kterým narazil do policejní dodávky jedoucí v čele policejní kolony. V autě vezl dvě plynové bomby a různé zbraně včetně automatické pušky Kalašnikov s množstvím nábojů. Jednu pistoli měl u sebe, druhou v autě. Po nárazu začal vůz hořet. [celá zpráva]

Útočník sice z auta vystoupil, ale zemřel.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Hasiči u těla atentátníka

Dzaziri sice nebyl nikdy trestán, ale byl od roku 2015 l evidován a sledován kvůli svému radikalismu.

Premiér Edouard Phillippe potvrdil televizi BFM, že muž měl zbrojní průkaz, který mu byl vydán ještě předtím, než ho začaly úřady sledovat. Letos v únoru mu ale jeho platnost úřady prodloužily. 

„Nikdo nemůže být spokojen s tím, že někdo, kdo byl nahlášen (do evidence), mohl dál mít povolení (držet zbraň)," reagoval premiér Philippe.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Francouzský forenzní expert u útočníkova vyhořelého vozu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám