Hlavní obsah

V Paříži zaútočil islamista na policii s plynovou bombou v autě

– Paříž • Aktualizováno

Do policejní dodávky na pařížské třídě Champs-Élysées nabouralo auto s plynovou bombou, které vzápětí začalo hořet. Řidiče ozbrojeného pistolí policie zneškodnila. Oznámil to francouzský ministr vnitra Gérard Collomb. Podle úřadů byl útočník sledovaný islamistický radikál s francouzským občanstvím.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Vyšetřovatelé u útočníkova auta

Článek

Incident, který policie vyšetřuje jako teroristický čin, se podle serveru listu Libération udál zhruba 300 metrů od Velkého paláce.

Redaktor novin Eric Favereau, který tudy projížděl, uvedl, že se na místo hned sjelo množství policistů. Osobní vůz, který do policejní dodávky vjel, hořel. Některá svědectví z místa hovořila také o explozi.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Policisté na uzavřené pařížské třídě Champs Elysées

Policisté auto uhasili a z vozu vytáhli řidiče. Později úřady uvedly, že zahynul při pokusu o útěk. Na fotografii agentury Reuters z místa je vidět muž ležící bez hnutí na zádech na zemi.

V jeho autě byla také nalezena automatická puška a plynová bomba.

Foto: Gonzalo Fuentes , Reuters

Policejní experti u těla útočníka v Paříži

Policie oznámila, že situace je pod kontrolou, a při incidentu podle ní nebyl nikdo další zraněn.

Motiv útočníka nebyl oznámen, má ale jít o 31letého Francouze, který byl sledován kvůli své radikální islamistické činnosti.

Paříž a Francie v uplynulých letech zažila řadu podobných útoků vedených islamistickými radikály a v zemi kvůli nim v platí výjimečný stav.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám