Hlavní obsah

V Německu přerušili rockový festival kvůli teroristické hrozbě. Odejít musely desítky tisíc lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Německá policie přerušila rockový festival Rock am Ring v Nürburgu na západě země kvůli blíže neupřesněné teroristické hrobě. Desetitisíce účastníků se musely rozejít, aby mohlo být zahájeno vyšetřování, uvedla agentura DPA.

Foto: Thomas Frey, ČTK/AP

Návštěvníci opouštějí festival Rock am Ring v německém Nürburgu

Článek

„Kvůli teroristické hrozbě požádala policie organizátory Rock am Ring, aby jako dočasné opatření festival přerušili, aby mohla na místě provést vyšetřování,” uvedli pořadatelé v prohlášení.

„Všichni návštěvníci se žádají, aby prostor v klidu vyklidili a odešli směrem k východu a tábořištím,” stojí dále v prohlášení.

Foto: Thomas Frey, ČTK/AP

Policie přikázala vyklidit prostor, aby ho mohla prohledat.

„Na základě jistých důkazů nemůžeme vyloučit teroristickou hrozbu,” citovala DPA policii v Koblenzi. Podle místních úřadů byl festival pozastaven „z bezpečnostních důvodů”. Varování před terorismem potvrdila i zemská vláda spolkové země Porýní-Falc.

Z reproduktorů na místě znělo oznámení, že v pátek již hudební akce pokračovat nebude, pořadatelé doufají, že bude obnovena v sobotu.

Foto: Thomas Frey, ČTK/AP

Fanoušci spořádaně opouštějí místo festivalu

Podle médií se festivalu zúčastnilo 80-90 tisíc lidí, přesný počet nebyl uveden. Odchod účastníků byl podle svědků na místě plynulý a bezproblémový. Jeden z organizátorů Marek Lieberberg novinářům řekl, že všechny blízké silnice byly uzavřeny, festivalové autobusy však byly v provozu.

Jeden z nejznámějších německých rockových festivalů bývá cílem desetitisíců fanoušků. V pátek se očekávalo vystoupení kapely Rammstein. V rámci třídenní akce mělo vystoupit 85 kapel, mimo jiné System of a Down či Toten Hosen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám