Hlavní obsah

V Indonésii zmrskali homosexuály. Dostali 83 ran rákoskou, dvě jim odpustili

– Jakarta

Více než 80 ran rákoskou dostali v úterý v indonéské konzervativní provincii Aceh dva homosexuálové, které k tomuto trestu odsoudil minulý týden islámský soud za to, že spolu měli pohlavní styk. Výkon trestu kazí dosavadní pověst Indonésie jako země, v níž se uplatňuje islám v umírněné podobě, poznamenala agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Indonésii veřejně zmrskali rákoskou homosexuální párVideo: Reuters

 
Článek

Mrskání, které v provinční metropoli Banda Acehu provedli členové náboženské policie zahalení v kuklách, přihlížely stovky lidí. Každý z gayů měl podle verdiktu muslimského soudu dostat 85 ran, dvě rány jim ale byly podle AP odpuštěny za blíže neurčenou dobu, kterou strávili ve vězení.

Z davu, který veřejnému bičování před místní mešitou přihlížel, se ozývalo souhlasné volání a potlesk. Mnozí diváci si bičování natáčeli na mobilní telefony. Odsouzení snášeli rány rákoskou mlčky.

Foto: Beawiharta, Reuters

Policisté vedou gaye odsouzené za homosexuální styk

První bičování od roku 2014

Jednalo se o první bičování gayů od roku 2014, kdy byly v Acehu zavedeny zákony proti homosexualitě.

Foto: Heri Juanda, ČTK/AP

Odsouzení dostali 83 ran rákosku, dvě jim odpustili za pobyt ve vězení

Univerzitní studentka Sarojini Mutia Irfanová, která bičování sledovala, prohlásila, že takové tresty jsou nutné jako odstrašující příklad. „To, co provedli, je jako virus, který může poškodit morálku lidí. Takový veřejný výkon trestu je snahou zastavit šíření tohoto viru v Acehu," řekla.

„Doufám, že se už nevyskytnou další takové případy homosexuálního chování, je to šokující,“ uvedla 20letá studentka Eni Tri Retnaningsihová, která prý již dříve sledovala veřejné bičování za jiné přestupky, jako například cizoložství.

Reklama

Výběr článků

Načítám