Hlavní obsah

Řím se ocitl kvůli odpadkům v obležení havěti

Právo, ama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Italské město Řím se stalo terčem útoku divočáků a další havěti. Podle médií přitahují zvěř odpadky, které městské úřady nejsou s to odklidit. Britský server The Times napsal, že město doslova obléhá armáda divokých vepřů, mraky racků, myší a dokonce i hadů.

Foto: AP

Koloseum v Římě

Článek

Podle listu se odpad vrší v ulicích kvůli tomu, že loni zvolená starostka Virginia Raggiová nedokázala zajistit účinný odvoz.

Divokou zvěř prý neodrazuje od této snadné obživy ani fakt, že město se ocitlo v plamenech. Frustrovaní obyvatelé totiž našli vlastní způsob likvidace odpadu – spalují ho přímo v ulicích.

Server listu Daily Mail dodal, že obyvatelé ale kvůli hnijícím odpadkům už zuří a nervy jim pochodují i kvůli tomu, že zmíněná havěť se kolem nich pohybuje volně.

V ulicích Říma pobíhají divoká prasata.

Letos v březnu zemřel v Římě v souvislosti s těmito problémy 49letý řidič skútru. Po střetu s divočákem v parku severně od centra utrpěl vážné zranění hlavy.

Natočit na video se pak podařilo jiné zvíře, jak běhalo mezi auty u Vatikánu. Římská učitelka si zase stěžovala, že na skupinu divočáků narazila na školní zahradě.

Zájemci o neotřelé záběry si pak mohou pořídit snímky racků usazených na střechách aut – vyhlížejí tak odpadky z restaurací. Vysoká tráva, jež se nekosí kvůli neobnoveným kontraktům, je zase rejdištěm myší a hadů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám