Hlavní obsah

Europoslanci budou debatovat o riziku zneužití médií v ČR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Štrasburk

Hrozbou politického zneužití médií v České republice se bude 1. června zabývat Evropský parlament. Tento bod programu plenární schůze schválila konference předsedů politických frakcí v Evropském parlamentu. Po debatě nebude ale následovat přijetí žádné rezoluce.

Foto: Vincent Kessler, Reuters

Poslanci v Evropském parlamentu ve Štrasburku

Článek

Europoslanci budou ve čtvrtek dopoledne 1. června debatovat o bodu s názvem "Prohlášení komise - riziko politického zneužívání médií v ČR". Snaha pěti českých členů frakce Evropské lidové strany (EPP), kteří se minulý týden obrátili na jejího předsedu Manfreda Webera ve snaze bod z programu stáhnout, tak byla neúspěšná.

„Myslím, že je to poněkud zbytečná debata, kterou jsme si mohli ušetřit,“ řekla v reakci na schválení programu europoslankyně Michaela Šojdrová (KDU-ČSL), která byla autorkou dopisu předsedu Weberovi. „Na druhou stranu nemáme zase co skrývat a já za sebe mohu říci, že naše legislativa rozhodně není horší než v jiných členských státech,“ dodala s tím, že je k debatě připravena.

„Česká republika není jediná, která tady bude středem pozornosti na plénu, jednou jsou to Poláci, jednou Maďaři, jednou Němci se svým mýtným,“ uvedla Šojdrová. Domnívá se nicméně, že si problémy týkající se střetu zájmu vicepremiéra Andreje Babiše je Česko schopné řešit samo.

Související témata:

Foto: Profimedia.cz

Překladatelé Komise organizují soutěž Juvenes Translatores od roku 2007.

Foto: Vincent Kessler, Reuters

Poslanci v Evropském parlamentu ve Štrasburku

Reklama

Související články

Redaktoři MF Dnes: Babiš selhal a lhal

Redaktoři a editoři z deníku MF Dnes a serveru Idnes.cz, které do února vlastnil ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš, se ve čtvrtek ohradili proti...

Výběr článků

Načítám