Hlavní obsah

Britská dívka pobodala přítele, trestu se možná vyhne pro své lékařské nadání

Londýn

Britská studentka, která v opilosti a pod vlivem drog pobodala svou známost, se díky profesnímu talentu nejspíš vyhne vězení. Ve svých čtyřiadvaceti letech totiž Lavinia Woodwardová projevuje takové nadání, že bude společnosti prospěšnější, když studium řádně dokončí a bude operovat nemocná srdce, zaznělo u soudu. V úterý o tom informoval deník The Guardian.

Foto: Toby Melville, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Myslím, že by bylo výjimečně, skutečně výjimečně přísné znemožnit této neobyčejně schopné mladé dámě naplnění její dlouhodobé touhy věnovat se vytoužené profesi,“ prohlásil podle britského listu soudce Ian Pringle u Korunního tribunálu v Oxfordu. Vynesení rozsudku odložil o čtyři měsíce, čímž naznačil, že jí do vězení nepošle.

Lavinia Woodwardová

Woodwardová se se svou obětí - studentem Univerzity v Cambridge - seznámila loni v září na internetové seznamce Tinder. Jejich dostaveníčko na koleji Kristův dům v Oxfordu se ale zvrtlo. Mladý pár se pod vlivem alkoholu a drog pohádal a výměna názorů přerostla ve fyzickou potyčku.

Dívka, která má zanedlouho s chirurgickou přesností operovat lidská srdce, popadla nůž na pečivo a pobodala mladíka na noze. Pak ho několikrát udeřila pěstí do obličeje a postupně po něm hodila laptop, sklenici a nádobu s marmeládou. Ke všemu se přiznala.

„To, co jste udělala, už se s vámi navždy potáhne. Bylo to odporné a za normálních okolností byste dostala trest odnětí svobody, ať už podmíněný nebo nepodmíněný,” konstatoval soudce.

Škola dopředu avizovala, že suspendovanou dívku pro její „bystrost” vezme zpět. Pokud tedy nepoputuje za mříže. K dobru škola studentce připsala také to, že publikovala odborné články v lékařských magazínech. O formě a výši trestu soud rozhodne 25. září tohoto roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám