Hlavní obsah

Paříž po volbách zachvátily protesty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Paříž zažila v neděli nejen oslavy vítězství Emmanuela Macrona ve volbách a francouzských hokejistů nad Finy, ale také bouře lidí nespokojených s výsledky voleb. Policie zadržela 141 lidí, z nichž devět zůstalo ve vazbě, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Demonstrace v PařížiVideo: Reuters

 
Článek

Největší protesty zažila severovýchodní čtvrť Ménilmontand, kde lidé protestovali jak proti Macronovi a tak proti jeho soupeřce Marine Le Penové. Macrona odmítají, protože je spojen s finančními elitami a reprezentuje globalizaci. Marine Le Penovou nechtějí jako exponentku ultrapravice.

Foto: Stephane Mahe, Reuters

Francouzští policisté se chystají na nedělní střet s demonstranty

Demonstranti ničili majetek a házeli Molotovovy koktejly. Policisté podle agentury AP většinu zadržených propustili, ve vazbě zůstalo devět osob obviněných z výtržnictví.

Protesty proti Macronově vítězství mají pokračovat i v pondělí, kdy levicová odborová centrála CGT připravuje demonstraci proti deklarované liberální politice budoucí vlády.

Foto: Stephane Mahe, Reuters

Francouzští policisté při nedělním protestu

Macron získal v nedělních volbách dvě třetiny hlasů. Čtvrtina voličů ale k volbám nepřišla a 11 procent dalších vhodilo neplatný lístek, což je podle francouzského tisku známka nespokojenosti s oběma kandidáty. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám