Hlavní obsah

Italský pacient ukradl sanitku, policisté ho zastavili až po 150 kilometrech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Dramatickou dohru měl pondělní výjezd italských záchranářů k duševně nemocnému pacientovi ve městě Empoli. Muž sice do sanitky nastoupil dobrovolně, k překvapení záchranářů si ale sedl za volant a ujel. Než jej policie dopadla, stačil urazit 150 kilometrů.

Foto: Profimedia.cz

Vůz italské ambulance

Článek

Strážci zákona ujíždějícího pacienta sledovali prostřednictvím GPS. Dlouhou dobu jim to ale nebylo nic platné. Nejmenovaného řidiče, který „se chtěl projet“, zastavili až na dálnici poblíž města Siena. Byl k tomu nutný i zátaras.

K incidentu došlo podle italské mutace serveru Local v noci na pondělí okolo čtvrté ráno. Příbuzní záchranku přivolali poté, co se čtyřiatřicetiletý muž zdál nepříčetný a tvrdil, že musí neodkladně do Říma nahlásit trestnou činnost obchodníků s narkotiky.

Podle italského listu Il Tirreno to není poprvé, co si muž „vypůjčil“ vůz. Před několika lety ukradl autobus a naboural s ním do zdi kostela. Také tehdy se incident neobešel bez problémů s policisty a péčí psychiatra.

Nyní čeká muže obvinění z krádeže, ujíždění policistům a také pobyt v ústavu pro pacienty s duševním onemocněním.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám