Hlavní obsah

Při razii v Benátkách zadrželi skupinu Kosovanů podezřelých z terorismu

– Benátky • Aktualizováno

Italská policie při razii v Benátkách zatkla tři dospělé a jednu nezletilou dívku. Podezřívá je z terorismu. Jedná se o skupinu z Kosova, jež se chtěla přidat k džihádistům v Sýrii, informovala ve čtvrtek BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zadržení Kosované plánovali útok na most v BenátkáchVideo: Reuters

 
Článek

Bezpečnostní složky sledovaly Kosovany celé měsíce. K razii na dvanácti místech v Benátkách se policisté odhodlali ve čtvrtek za úsvitu. Uspíšil ji atentát v Londýně – strážci zákona měli obavu, aby podezřelí nezaútočili.

Deset míst, kde policisté zasahovali, se nachází v turisty exponovaném historickém centru města. Jedna z adres je v sousedství věhlasné opery Gran Teatro La Fenice.

Všichni zadržení měli podle BBC v Itálii platné povolení k pobytu a nechali se zaměstnat jako obsluha restaurace.

Foto: Manuel Silvestri, Reuters

Most Rialto v Benátkách

Bombu na most Rialto – a rychle do nebe

Vyšetřovatelé údajně zachytili blíže nespecifikovanou komunikaci vztahující se k útoku Khalida Masooda v Londýně [celá zpráva]

Obávali se, že skupina chystá něco podobného v Benátkách, pravděpodobně v turisticky vyhledávaných částech města. Zda skupina už měla připravené konkrétní plány útoku, není jasné. Prostřednictvím videí šířených radikály z IS se ale informovali o tom, jak se dá vraždit nožem.

Podle agentury DPA mluvil jeden z podezřelých během odposlechnutého telefonátu o tom, že je třeba umístit na mostě Rialto bombu, aby se Kosované „rychle dostali do nebe“.

Reklama

Výběr článků

Načítám