Hlavní obsah

Belgičané obvinili Tunisana, který vyděsil Antverpy. Za pár dní ho zatkli čtyřikrát

– Brusel

Belgická policie obvinila devětatřicetiletého Tunisana žijícího ve Francii, který ve čtvrtek s autem napěchovaným zbraněmi ve vysoké rychlosti ohrožoval chodce v centru Antverp. Muž čelí obvinění z vraždy se znaky terorismu. Mohammed R. byl minulý týden zatčen hned třikrát, z toho jednou v Nizozemsku a dvakrát v Antverpách.

Foto: Stringer, Reuters

Auto, které řídil Mohamed R.

Článek

Podle serveru Het Laatste Nieuws policie stále pracuje s verzí, že byl Mohamed R. pod vlivem návykových látek. Do lidí zřejmě najíždět nechtěl.

Byť Mohammed R. nemusel mít v úmyslu najíždět do lidí, z dostupných informací se zdá, že násilí plánoval. Když jej policisté zastavili, měl na sobě masku a v jeho autě se našly nože, brokovnice a kanystr s tekutinou, kterou zkoumají pyrotechnici. Mohammeda R. si převzali dozorci ve vyšetřovací vazbě.

Drama v ulicích Antverp začalo okolo 11. hodiny v rušné ulici Meir. „Automobil jel velkou rychlostí, takže lidé museli uskakovat,” řekl na tiskové konferenci policejní velitel Serge Muyters. Nikomu se při incidentu nic nestalo. [celá zpráva]

Vojákům se řidiče zastavit nepodařilo, auto projelo křižovatkou na červenou a mířilo k nábřeží. Až tam ho policisté, které stačili vojáci varovat, zablokovali. Jak přesně policie auto s Mohamedem R. zastavila, už Belgičané neupřesnili.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám