Hlavní obsah

Řidič zadržený v Antverpách byl zřejmě opilý a do lidí najíždět nechtěl

– Antverpy

Devětatřicetiletý Mohamed R., který ve čtvrtek před polednem ve velké rychlosti uháněl Antverpami a zastavila ho až policie, zřejmě nechtěl najíždět do lidí, ale snažil se v opilosti ujet policejní hlídce. Nemělo se navíc jednat o Francouze, nýbrž o Tunisana s povolením k pobytu ve Francii. S odvoláním na „francouzský zdroj“ to napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Muž se řítil ve vysoké rychlosti autem po nákupní třídě v AntverpáchVideo: Reuters

 
Článek

Drama v ulicích Antverp začalo okolo 11. hodiny v rušné ulici Meir. „Automobil jel velkou rychlostí ulicí Meir, takže lidé museli uskakovat,” řekl na tiskové konferenci policejní velitel Serge Muyters. Nikomu se při incidentu nic nestalo. [celá zpráva]

Foto: Stringer, Reuters

Auto, které řídil Mohamed R.

Vojákům se řidiče zastavit nepodařilo, auto projelo křižovatkou na červenou a mířilo k nábřeží. Až tam ho policisté, které stačili vojáci varovat, zablokovali. Jak přesně policie auto s Mohamedem R. zastavila, už Belgičané neupřesnili.

Foto: Geert Vanden Wijngaert, ČTK/AP

Do ulic Antverp museli vojáci.

Byť Mohammed R. nemusel mít v úmyslu najíždět do lidí, z dostupných informací se zdá, že násilí plánoval. Když jej policisté zastavili, měl na sobě masku a v jeho autě se našly sečné i palné zbraně a kanystr s tekutinou, kterou nyní zkoumají pyrotechnici.

Antverpský starosta Bart De Wever na tiskové konferenci řekl, že se podařilo zabránit útoku, ale odmítl odpovídat na dotazy, aby podle svých slov nezavdal příčinu ke spekulacím.

K incidentu došlo den po teroristickém útoku v Londýně. Atentátník tam nejprve autem porážel lidi na Westminsterském mostě a pak zaútočil nožem u budovy parlamentu, kde byl zastřelen. Kromě něj přišli o život další tři lidé a na 40 osob utrpělo zranění. K tomuto útoku se přihlásila radikální organizace Islámský stát, připomněla ČTK. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám