Hlavní obsah

Radikální islamista vzal vojačce na letišti v Paříži zbraň, pak byl zastřelen

Paříž
Aktualizováno

Muž, jehož úřady evidovaly jako radikálního islamistu, ukradl v areálu pařížského letiště Orly vojačce samopal a vzal ji jako rukojmí. Ostatní členové hlídky ho ale krátce na to zastřelili. Ten samý muž před tím na předměstí Paříže při dopravní kontrole postřelil policistu a ujel na letiště Orly. Bezpečnostní složky areál evakuovaly a prohledaly. Nic podezřelého ale nenašly. Policie neví ani o tom, že by měl zastřelený islamista komplice.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na letišti v Paříži se stříleloVideo: Reuters

 
Článek

„Muž vzal vojačce zbraň a ukryl se s ní v jednom z letištních obchodů,” popsal agentuře AFP incident mluvčí francouzského ministerstva vnitra. Ministerstvo potvrdilo také to, že byl útočník znám policii i zpravodajským službám.

Cestující na letišti popsali televizi BFMTV paniku, kterou incident vyvolal. "Vojáci mířili na muže, který naopak mířil sebranou zbraní na ně," řekl jeden z očitých svědků, který se představil jako Dominique.

Francouzská policie zatkla bratra a otce pachatele sobotního útoku na letišti a umístila je do vazby. Agentura AFP s odvoláním na zdroj blízký vyšetřování napsala, že na letišti útočil 39letý Ziyed Ben Belgacem narozený v Paříži.

Jižní terminál letiště Orly zůstane podle agentury uzavřen do večerních hodin, západní terminál již byl otevřen, informovala agentura Reuters s odvoláním na ředitele pařížských letišť.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Evakuovaní lidé před jižním terminálem pařížského letiště Orly.

Ministr vnitra Bruno Le Roux potvrdil, že byl muž zastřelen a nikdo další podle něj při incidentu zraněn nebyl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám