Hlavní obsah

Maďarsko postaví na hranici se Srbskem další bariéru. Má stát tři a půl miliardy

– Budapešť
Právo, ivi

Maďarská vláda vyčlenila v přepočtu 3,4 miliardy korun na výstavbu další bariéry na hranicích se Srbskem. „Příčinou rozhodnutí o výstavbě druhé linie bariéry je očekávaný tlak ze strany migrantů v průběhu roku 2017,“ řekl ve čtvrtek ministr šéf úřadu vlády János Lázár.

Foto: MTI

Testovací část dvojité bariéry

Článek

„Příčinou rozhodnutí o výstavbě druhé linie bariéry je očekávaný tlak ze strany migrantů v průběhu roku 2017,“ řekl ve čtvrtek ministr šéf úřadu vlády János Lázár.

Součástí projektu je i vybudování několika tranzitních zón u hranic se Srbskem, kde budou žadatelé o azyl podávat své žádosti.

„Migranti se budou zdržovat v tranzitních zónách až do konce azylového řízení a nebudou se pohybovat po území země,“ konstatoval Lázár. Dosavadních 600 žadatelů o azyl, kteří jsou umístěni v uprchlických táborech na území Maďarska s možností volného pohybu, bude rovněž přemístěno do zmíněných tranzitních zón na hranicích.

V době nejsilnější migrační vlny v roce 2015 postavilo Maďarsko 175 kilometrů dlouhou bariéru na hranicích se Srbskem. [celá zpráva] Ta bude letos zesílena druhou linií bariéry.

Mezi stávající a plánovanou bariérou bude vybudovaná zpevněná silnice, která umožní rychlejší pohyb vozidel policie a armády.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám