Hlavní obsah

Lepší být ateistou než pokryteckým katolíkem, řekl papež František

– Řím

Papež František opět pálí do vlastních řad. Ve čtvrtek prohlásil, že je lepší být ateistou než pokryteckým katolíkem. A takových lidí je podle něj v řadách katolické církve mnoho. Další kritiku církve pronesl František ve čtvrtek během soukromé mše ve své rezidenci.

Foto: Remo Casilli, Reuters

Papež František

Článek

„Je skandální, když někdo říká jednu věc a dělá jinou. To je dvojí život. Jsou tací, kteří říkají: jsem zapálený katolík, vždy chodím na mše. Část z nich by ale měla zároveň říkat: můj život je nekřesťanský, neplatím svým zaměstnancům dostatečné mzdy, vykořisťuji lidi, zabývám se špinavým byznysem, peru peníze a vedu dvojí život,“ prohlásil papež podle Rádia Vatikán.

„Mnoho lidí žije takovým způsobem a vyvolává tak skandály. Lidé si pak říkají – pokud je ten člověk katolík, bylo by lepší, kdyby byl ateistou,“ dodala hlava katolické církve.

Papež František kritizuje pokleslé chování některých představitelů katolické církve už od svého zvolení v roce 2013.

Krátce po něm vyzval věřící, aby ateisty, kteří činí dobro, považovali za dobré lidi. Kritizoval ale materialismus, který podle něj hýbe světem a který považuje za příčinu mnoha zla na Zemi.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám