Hlavní obsah

Učitel zachraňoval žáky z hořícího autobusu v Itálii

Životy několika žáků zachránil při požáru autobusu v Itálii učitel tělocviku. Do hořícího autobusu se vrátil a vytahoval je ven. Informovala o tom italská agentura Ansa. Po nehodě maďarského autobusu u Verony zemřelo 16 lidí, další jsou vážně zranění.

Foto: Laszlo Balogh, Reuters

Dívky pláčou před školní budovou v Budapešti. Při nehodě autobusu s maďarskými studenty u italské Verony zemřelo 16 lidí.

Článek

Učitel tělocviku se během požáru vrátil do hořícího autobusu a vynesl z něj několik studentů, sám přitom utrpěl popáleniny, řekla agentuře Ansa maďarská generální konzulka v Miláně Judit Timaffyová.

K nehodě došlo v noci na sobotu. Mezi pasažéry byly podle italské policie mladí Maďaři ve věku mezi 14 a 18 lety, kteří se vraceli do Budapešti ze školního zájezdu do Francie. V autobuse byli také učitelé a rodiče.

Foto: ČTK/AP

Ohořelý maďarský autobus.

Policie uvedla, že z vraku bylo vytaženo 16 silně ohořelých těl. Zraněno bylo přes 20 lidí, z toho deset vážně. Jeden je v kritickém stavu. Bez zranění vyvázlo jen 12 pasažérů, nyní jsou v hotelu ve Veroně.

Autobus měl prý problémy s kolem

Autobus na dálničním výjezdu do Benátek narazil do svodidla mostu a začal hořet. Maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó řekl, že řidič ztratil nad vozidlem kontrolu. Vyšetřovatelé podle něj na místě nenašli stopy po brzdění.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Šestnáct mrtvých při nehodě autobusu v ItáliiVideo: AP

"Nevíme o tom, že by účastníkem nehody bylo jiné vozidlo," řekl velitel maďarské silniční policie.

Slovinský řidič nákladního auta, které jelo za autobusem, italské televizi RAI řekl, že si všiml, že autobus má problém s jedním kolem, a snažil se na to kolegu upozornit. Řidič autobusu ale podle něj nereagoval dostatečně rychle. Slovinec zůstal na místě, dokud nepřijela pomoc.

Reklama

Výběr článků

Načítám