Hlavní obsah

V Sasku provedli rozsáhlou razii, podezřelí pašovali zboží přes Česko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozsáhlou razii provedla v úterý v Drážďanech, Lipsku, Freibergu, Halle a v Sasku-Anhaltsku německá spolková policie. Zaměřila se na skupiny, které pašovaly kradené zboží. Přes 600 policistů prohledalo 31 bytů, napsal německý list Sächsische Zeitung. Zadrženo bylo 15 podezřelých.

Foto: Christian Mang, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Policie se soustředila především na objekty v Drážďanech, kde prohledala obchody, ubytovnu pro žadatele o azyl ve čtvrti Strehlen a podniky asijských provozovatelů ve čtvrti Cotta.

Foto: Novinky.cz s použitím Mapy.cz

Spolkové země Německa

Skupiny se měly soustřeďovat na krádeže tabákových výrobků, alkoholu, kávy, kosmetiky a dětské výživy, a to nejen v saské metropoli Drážďany, ale i jejím okolí až do vzdálenosti 250 kilometrů. Podle policie kradli především občané Gruzie, zboží potom předávali Vietnamcům, kteří je přechovávali ve svých obchodech. Do krádeží jsou ale zapleteni i Němci.

Většinou přes Českou republiku a Polsko se následně zboží dostávalo na trh do Asie, napsal list Sächsische Zeitung s odvoláním na informace policie. Hlavním odbytištěm kradených věcí byla Čína.

„Byla to pestrá mezinárodní směsice,“ uvedl na adresu skupin mluvčí policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám