Hlavní obsah

Trump si spletl Ivanky. Na Twitteru pěl chválu na jinou, ta mu ale vyčinila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brighton

Zvolený americký prezident Donald Trump opět vyvolal rozruch na Twitteru. Tentokrát nikoliv urážkou, nýbrž špatně adresovanou pochvalou. Oslavný tweet směrem ke své dceři totiž poslal jisté Ivance Majicové z britského Brightonu. A tu pak od časného rána obtěžovali novináři.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Ivanka Trumpová

Článek

Trump přeposílal vzkaz, v němž jistý uživatel sítě napsal, že jeho dcera Ivanka je "skvělá žena se skutečným charakterem a úrovní". Použil ale uživatelské jméno @Ivanka, které nepatří Trumpové. Nadcházející prezident navíc chybu opakoval.

Reakce adresátky na sebe nenechala dlouho čekat. „A vy jste muž s ohromnou odpovědností. Doporučuji vám, abyste si dával větší pozor na Twitter a abyste věnoval více času seznamování se s okolnostmi klimatických změn,” vzkázala Trumpovi, jenž je na Twitteru velmi aktivní a nezdá se být zastáncem omezování výroby kvůli skleníkovým plynům.

Majicová brala Trumpův omyl s humorem, nečekaný zájem médií ji ale zaskočil. „Přišla jsem dolů a podívala se na telefon. Měla jsem na něm tolik upozornění. Je to velmi neobvyklé poskytovat během jediného dne 45minutový rozhovor BBC a ITV,“ podivovala se Majicová.

Ivanka je neuvěřitelně nudné a časté slovanské jméno. Pletou si mě také s maďarskou betonárkou nazvanou Ivanka Concrete.
Ivanka Majicová

Ivanka Majicová má uživatelské jméno @Ivanka, zatímco skutečná dcera zvoleného prezidenta používá hashtag @IvankaTrump. K záměnám docházelo podle Ivany Majicové během předvolení kampaně často, nikdy však v takové míře.

Donald Trump má více než 20 miliónů sledujících a když chybný hashtag přeposlal on, dalo se předpokládat, že to nezůstane bez odezvy.

„Ivanka je neuvěřitelně nudné a časté slovanské jméno. Pletou si mě také s maďarskou betonárkou nazvanou Ivanka Concrete,“ svěřila se ještě Britka, která se dříve angažovala v Labouristické straně. Prozradila také, že kdykoliv si jí někdo spletl s Trumpovou, jala se ho přesvědčovat, aby volil Clintonovou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám