Hlavní obsah

Německého džihádistu čeká další soud, střílel zajatce v Sýrii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlsruhe

Německá prokuratura znovu obžalovala 28letého muže označovaného v soudních spisech pouze jako Harry S. Muž se připojil k Islámskému státu (IS) v Sýrii, za což si už odpykává trest. Nově ho budou soudit za to, že vraždil zajatce. Uvedla to agentura Reuters.

Foto: Reuters Tv, Reuters

Extremisté z Islámského státu v Sýrii

Článek

Harry S. byl obžalován z vraždy, členství v teroristické organizaci a spáchání válečných zločinů. Vyšetřovatelé mají důkazy, že se v červnu 2015 podílel na hromadné vraždě šesti zajatců IS v syrském městě Palmýra.

„V polovině června 2015 členové Islámského státu na tržišti v Palmýře veřejně zastřelili šest vězňů. Obžalovaný byl ozbrojen pistolí a osobně vedl jednoho ze zadržovaných na místo popravy a bránil dalším v útěku,“ řekl v úterý mluvčí prokuratury v Karlsruhe.

Muž, který má německé občanství, odjel do Sýrie v dubnu 2015 a hned v červenci téhož rok byl zpět v Německu. Už loni byl odsouzen na tři roky za členství v zahraniční teroristické organizaci a kvůli porušení zákona o válečných zbraních.

Německo odhaduje, že se do řad radikálů v Sýrii a v dalších válečných oblastech Blízkého východu zapojilo 820 jeho občanů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám