Hlavní obsah

V Británii zemřela i druhá sražená Češka, policie zadržela pět mužů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manchester
Aktualizováno

Jedenáctiletá Žaneta Kroková, která byla spolu se svou sestřenicí v britském Oldhamu na Silvestra sražena autem, podlehla zranění. Uvedla to v pondělí odpoledne manchesterská policie. Nehoda má tak dvě oběti. Policie kvůli nehodě už v neděli večer zadržela pět mužů ve věku 18, 23, 38, 48 a 59 let, uvedl v pondělí list The Daily Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Místo nehody v anglickém Oldhamu, kde na Silvestra automobil srazil dvě dívky původem z Česka. Obě zemřely. Na snímku je vidět i žlutý leták britské policie, který vyzývá svědky, aby se přihlásili policii.

Článek

Podle svědků vůz VW Golf srazil dvě dívky, když přecházely přes silnici držíce se za ruce. Jejich přátelé a příbuzní už byli na druhé straně dopravní tepny Aston Road. Golf jel údajně rychle a po nehodě ujel, aniž by jeho posádka poskytla první pomoc.

Fotografie obou dívek zveřejněná na Twitteru.

Přátelé po srážce doběhli do domu a zavolali rodiče. Starší dívka ale už nedýchala a zdravotníci ji prohlásili za mrtvou. O rok mladší sestřenici převezli do nemocnice v kritickém stavu. [celá zpráva]

„Nedýchala. Máma jí hladila vlasy,“ popsala následky nehody místnímu listu Southend Standard starší sestra oběti.

Policie po nahlášení nehody začala po vozu pátrat a na Nový rok už podezřelé zadržela kvůli nebezpečnému řízení a neposkytnutí pomoci. Čtyři muži ve věku 59, 48, 38 a 18 let zůstávají ve vazbě. Pátý muž byl propuštěn a s vyšetřovateli spolupracuje. „Vyšetřování nehody významně pokročilo,“ uvedl policejní vyšetřovatel Lee Westhead.

Rodina se přistěhovala do Manchesteru před osmi lety.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám