Hlavní obsah

V islámském centru v Curychu střílel Švýcar ghanského původu, den předtím vraždil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Curych

Útočník, který v pondělí postřelil tři muže v islámském centru v Curychu, byl 24letý švýcarský občan ghanského původu. Motiv jeho činu je stále nejasný, podle policie ale nic nenasvědčuje tomu, že souvisel s islámským či krajně pravicovým radikalismem. Policie zároveň oznámila, že zabil také muže jihoamerického původu, jehož mrtvola byla nalezena v Curychu v neděli.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Útočník postřelil u islámského centra v Curychu tři lidiVideo: Reuters

 
Článek

Jihoameričana, jehož mrtvola byla nalezena v neděli, podle policie útočník znal.

V pátek, tedy tři dny před střelbou v modlitebně, dal výpověď z práce v obchodě.

V islámském centru v největším švýcarském městě Curych pak v pondělí postřelil tři muže ve věku 30, 35 a 56 let. Dva z nich utrpěli těžká zranění. V islámském centru tou dobou bylo deset osob, hlavně ze Somálska, Eritreje a severozápadní Afriky. Zranění podstoupili operaci a jsou ve stabilizovaném stavu. [celá zpráva]

Pachatel krátce po útoku spáchal sebevraždu. Jeho mrtvola byla nalezena nedaleko islámského centra. [celá zpráva]

Pachatel pocházel z městečka Uster v kantonu Curych a měl legálně drženou zbraň. Úřady útočníka neidentifikovaly jménem, uvedly ale, že měl záznam v trestním rejstříku za sedm let starou krádež jízdního kola. Zároveň se zajímal o okultismus a nelze vyloučit, že mohl trpět i psychickou poruchou.

Reklama

Výběr článků

Načítám