Hlavní obsah

Žhářský útok na středisko pro migranty u Paříže má jednu oběť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Nejméně jeden migrant zahynul v pátek ve Francii při požáru, který byl zřejmě úmyslně založen v přijímacím středisku pro migranty na západním předměstí Paříže. Dalších 14 lidí bylo zraněno a šest osob museli zachránit zasahující hasiči. Podle prvních zjištění vyšetřovatelů se středisko stalo terčem žhářství.

Foto: Profimedia.cz

Francouzští hasiči zasahují u požáru ve středisku pro migranty.

Článek

V noci hořelo v šestipatrové budově střediska na bohatším západním předměstí Boulogne-Billancourt, kde jsou přistěhovalci, kteří mají povolení k pobytu a pracují. Na místě zasahovalo sedmdesát hasičů, uvedla BBC.

Zemřel asi 40letý muž z Mali, který vyskočil z okna ve třetím patře. V budově žil čtyři roky, uvedl jeden z obyvatelů Bakary Cissoko. Policie uvedla, že tři ze zraněných jsou ve vážném stavu.

Žhářství

Podle vyšetřovatelů byl požár ve středisku pro 328 osob založen úmyslně. Ve vstupní hale našli stopy paliva a podpalovače.

Oheň na budově nenapáchal velké škody, takže se do ní budou moci evakuovaní obyvatelé brzy vrátit.

Podle agentury AFP se jedná o další z řady útoků na migranty v zemi. V posledních měsících se terčem žhářů staly ubytovny přistěhovalců také například v honosném 16. městském obvodě Paříže nebo v podobně bohaté obci Forges-les-Bains, která leží jihovýchodně od Paříže.

Protiimigrační nálady ve Francii zesílily po atentátech, při kterých muslimští radikálové povraždili od začátku loňského roku na různých místech země více než 230 lidí. Od nejkrvavějšího útoku džihádistů loni v listopadu v Paříži platí ve Francii výjimečný stav.

Reklama

Výběr článků

Načítám