Hlavní obsah

Rusové zmařili sérii velkých teroristických útoků v Moskvě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruská kontrarozvědka FSB oznámila, že se jí podařilo zhatit plánovanou sérii teroristických útoku v Moskvě. Osnovat je měli čtyři cizinci, které řídil velitel Islámského státu z Turecka. Informoval o tom server RT.com

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Ve skupině bylo několik lidí tádžické národnosti a jeden Moldavan. Plánovali sérii velkých teroristických útoků v Moskvě včetně výbuchu silné improvizované nálože,“ uvedla ve čtvrteční zprávě FSB.

Teroristy zadržela ruská kontrarozvědka ve čtvrtek při raziích v Moskvě a jejím okolí. Zabavila při tom blíže nespecifikované množství automatických střelných zbraní, výbušnin a pomůcek na jejich výrobu.

„Teroristické útoky byly plánovány pod přímým řízením v Turecku sídlícího přívržence mezinárodní teroristické organizace Islámský stát, která je v Rusku nelegální,“ cituje dále RT.com z tiskové zprávy FSB.

Jména čtyř teroristů ani člověka, jenž je řídil z Turecka, zveřejněna nebyla. Letos už ruské tajné služby podle vlastního tvrzení zmařily dvaačtyřicet teroristických útoků.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám