Hlavní obsah

Krásná holka, popsali oběť vraždy za polárním kruhem nešťastní příbuzní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rodina 26leté Britky, která se stala obětí vraždy ve Finsku za polárním kruhem, ji popsala jakou „krásnou holku“. Podle spolupracovníků z asociace tažných psů žila dívka jen pro svá zvířata. Z vraždy mladé Britky je podezřelý 35letý Čech.

Foto: Profimedia.cz

Rebecca Johnsová pochází ze skotského Burntislandu ve Fife

Článek

Dívka byla identifikována jako Rebecca Johnsonová. Pocházela ze skotského Burntislandu v provincii Fife. Ve finském Kuttanenu pracovala pro cestovní kancelář Santa Safari, která zprostředkovávala vánoční zájezdy do Laponska. V sobotu byla nalezena poté, co ji pachatel ubodal. [celá zpráva]

Podle serveru britského deníku The Guardian do Laponska už odcestovala rodina dívky.

„Rebecca byla krásná holka,“ citoval server Courier pratetu mladé Britky Val Laingovou. „Přijela jsem z Edinburgu, když mi její dědeček zatelefonoval, co se stalo. Nejdřív jsem to nedokázala vůbec pochopit. Pro její rodiče a prarodiče je její ztráta zrovna před Vánocemi úplně zničující. Budu s nimi, ale nevím, jestli se s tím vyrovnají,“ uvedla Laingová.

„S hlubokým zármutkem musíme potvrdit, že členka týmu Santa Safari byla v sobotu 3. prosince nalezena mrtvá. Jsme z těchto tragických zpráv všichni v šoku a v myšlenkách jsme s její rodinou,“ uvedla mluvčí kanceláře s tím, že spolupracují s finskou policií.

Johnsonová byla podle BBC také členkou Skotské asociace tažných psů (SDAS). Podle té „žila jen pro své psy“.

Finští policisté již zadrželi českého občana, který v Santa Safari pracoval s Johnsonovou. Byl nalezen promrzlý v divočině, kam uprchl a kde se teplota pohybovala kolem třiceti stupňů Celsia pod nulou. Podle Telegraphu by měl být ve středu formálně obviněn z vraždy mladé Britky.

Reklama

Výběr článků

Načítám