Hlavní obsah

Dům násilníka Fritzla koupila manželka hostinského s ruskou investorkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň
Aktualizováno

Dům, v jehož podzemí Rakušan Josef Fritzl 24 let věznil a znásilňoval svou dceru, byl prodán za 160 000 eur (4,3 miliónu korun). Oznámil to likvidátor Fritzlova majetku Walter Anzböck, napsala v noci na úterý agentura AP. Stavbu v dolnorakouském Amstettenu čeká rekonstrukce, při které se změní v bytový dům.

Foto: Reuters

Josef Fritzl

Článek

Předání klíčů se uskuteční v úterý. Novou majitelkou je Ingrid Housková. Její manžel Herbert Houska, který je hostinským, agentuře APA řekl, že dům koupila společně s jistou ruskou investorkou. Podle Housky je čas přestat lpět na minulosti.

„Není možné to tu nechat navěky prázdné. Musíme sem opět vnést život. Do dvou let tady bude dům jako každý jiný,” dodal.

Podle některých zpráv manželé nevlastní jen hostinec Stadtbrauhof, ale také striptýzový klub Bar Josefine. List Die Presse spekuluje, že by v bývalém Fritzlově domě mohly začít pracovat tamní striptérky.

Někdejší majitel Fritzl se svou znásilňovanou dcerou zplodil sedm dětí, její utrpení skončilo v roce 2008. O rok později byl odsouzen k doživotnímu vězení. Sklep, kde dceru s dětmi zadržoval, byl před třemi lety zalit betonem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám