Hlavní obsah

Na nelegální bratislavské klinice operovali křečové žíly, pacient přišel o nohu

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Nelegální soukromou kliniku Adelais Clinique v Bratislavě, o níž už dříve vyšlo najevo, že prováděla operace bez potřebné kvalifikace a povolení, vyšetřuje slovenská policie. Nově vyšlo najevo, že po zpackané operaci křečových žil přišel pacient o nohu. O případu v pondělí informoval šéf Bratislavského kraje Pavol Frešo.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Na případ by se měl podívat úřad pro dohled nad zdravotní péčí,“ uvedl Frešo na tiskové konferenci. Úřad totiž doposud proti klinice nic nepodnikl s tím, že oficiálně se nejedná o poskytovatele zdravotní péče. „Nyní máme důkazy, a bude muset konat,“ konstatoval šéf kraje v narážce na to, že už se případem zabývá policie.

Vedení kraje se přihlásili už čtyři nespokojení pacienti, kteří byli ošetřeni na zmíněné klinice. Jednomu z nich operovali v roce 2013 křečové žíly. „Následné zdravotní komplikace museli řešit ve Vídni, kde mu nakonec nohu amputovali,“ citoval server deníku Nový čas krajského lékaře Valeriána Potičného.

Pacientka křičela bolestí

Ostatní podněty pacientů se týkaly především estetických zákroků. Pacientky si stěžovaly, že jim lékař Yassine Ghazi zkazil plastiku prsou a navíc zákroky prováděl pouze v lokální anestezii a bez roušky. Kromě toho fotografie z operací zveřejňoval na sociálních sítích bez vědomí pacientek.

„První operaci dělal pět hodin a při poslední jsem řvala bolestí, protože jsem všechno cítila. Byla jsem řezána doslova zaživa,“ řekla jedna z pacientek serveru.

Bratislavský kraj už v říjnu činnost kliniky zakázal, protože fungovala bez příslušné licence. Klinika nyní může dostat pokutu ve výši 33 tisíc eur (téměř 900 tisíc korun).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám