Hlavní obsah

Řidič kamiónu v Británii si pouštěl hudbu na mobilu a zabil čtyři lidi. Dostal 10 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na deset let do vězení poslal soud v Británii řidiče nákladního vozu Tomasze Krokera, který si během jízdy pouštěl hudbu na mobilním telefonu a dostatečně se nevěnoval řízení. Narazil tak do osobního automobilu a způsobil smrt ženy a tří dětí, napsala agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Místo řízení se řidič kamiónu věnoval mobilu. Zabil čtyři lidiVideo: AP

 
Článek

Třicetiletý řidič byl u soudu uznán vinným za nebezpečnou jízdu, kterou způsobil smrt čtyř lidí a vážné zranění jedné osobě.

Mezi oběťmi byla pětačtyřicetiletá matka Tracey Houghtonová se dvěma syny třináctiletým Ethanem a jedenáctiletým Joshem. Zemřela i nevlastní jedenáctiletá dcera Aimee Goldsmithová. Nehoda se stala v srpnu západně od Londýna poblíž vesnic East Ilsley a West Ilsley.

Soudkyně Maura McGowanová v pondělí uvedla, že pozornost řidiče byla tak špatná, že měl možná oči zavřené.

Vlastní matka Aimee – Kate Goldsmithová – řekla mimo soud, že trest nebude dostatečně silným vzkazem pro ty, kteří se neovládají a nedokážou si odepřít používání mobilního telefonu při jízdě.

Rodinné prohlášení (Kate Goldsmithová – matka 11leté Aimee)
„Ve chvíli, kdy se pan Kroker podíval na telefon, způsobil dopravní nehodu, což ohrozilo všechny účastníky provozu a vzalo život Tracy, Ethanovi, Joshovi a mojí dceři Aimee. Použitím mobilního telefonu během jízdy udělal pan Kroker ze svého nákladního auta smrtící zbraň a byl tak roztržitý, že se ani nepokusil zpomalit. Desetiletý trest nezmírní naši bolest a utrpení, dokonce ani nevěříme, že bude vzkaz dostatečně silný pro ty, kteří si nedokážou mobil za jízdy odepřít. Každý, kdo používá mobil za jízdy, se dopouští nebezpečné jízdy. Je to pouze vteřina nepozornosti a můžete způsobit něčí smrt, zničit život svůj a své rodiny a rodiny obětí.“

Reklama

Výběr článků

Načítám