Hlavní obsah

Člena Pirátů v Berlíně našli mrtvého, v bytě ležela ještě mrtvola jiného muže

Berlín

Policie v Berlíně objevila v bytě člena Pirátské strany Gerwalda Clause-Brunnera jeho mrtvé tělo. Prvotní vyšetřování naznačilo, že 44letý politik spáchal sebevraždu. Vedle jeho těla však leželo ještě tělo dalšího muže, který byl podle vyšetřovatelů zavražděn.

Foto: ČTK/AP

Claus-Brunner na předvolebním plakátu Pirátské strany v Berlíně

Článek

Policie se domnívá, že Claus-Brunner nejprve dotyčného zavraždil nějakým tupým předmětem a následně spáchal sebevraždu. Vyšetřovatelé popřeli fámy o sexuálním zneužití oběti.

Událo se to už před několik dny, ale zatím nebylo upřesněno, zda to bylo před nedělními volbami do zemského sněmu, nebo až po nich. Piráti ve volbách utrpěli drtivou porážku a přišli o všech 15 křesel ve sněmu.

Byl to právě sekretariát strany, který v pondělí zalarmoval policii poté, co jí od Clause-Brunnera přišel dopis na rozloučenou. Claus-Brunner dal o sobě naposledy veřejně slyšet v pátek, když na Twitteru napsal, že neměl dobrý den a doufá, že víkend bude lepší.

Pirátská strana vyjádřila nad úmrtím svého zástupce zármutek a bez upřesnění uvedla, že trpěl nevyléčitelnou nemocí. O druhém mrtvém muži se nezmínila.

Reklama

Výběr článků

Načítám