Hlavní obsah

Skupina afghánských teenagerů osahávala Rakušanky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Tři Rakušanky policii oznámily, že byly v noci na sobotu sexuálně obtěžovány na folklórní slavnosti Welser Volkfest v hornorakouském Welsu. Policisté pátrají po podezřelé skupině sedmi afghánských teenagerů, uvedla rakouská agentura APA.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Příslušník rakouské policie

Článek

Napadené ženy vypověděly, že v sále s několika bary je skupina mladíků osahávala. Chytili je a pak jim sahali mezi nohy.

Kriminalisté pátrají po skupině sedmi Afghánců ve věku 15 až 20 let, ale zatím nikoho nedopadli. Policie vyzvala případné další poškozené ženy, aby se přihlásily vyšetřovatelům.

Ve Welsu ve čtvrti Neustadt byla rovněž v noci na sobotu zapálena dvě auta, která zcela shořela. Třetí vozidlo žár značně poškodil. Zatím není jasné, zda oba případy nějak souvisejí.

Sexuální obtěžování ze strany migrantů a žadatelů o azyl v uplynulých měsících ohlásila řada žen v rakouských, německých ale také finských a švédských městech.

Nejhorší byla situace na Nový rok v Kolíně nad Rýnem. Ženy útočníky identifikovaly jako mladé muže severoafrického původu. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám