Hlavní obsah

Pro české turisty uvízlé přes noc v Tatrách znovu letěl vrtulník

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Dva dny po sobě zachraňoval vrtulník slovenského ministerstva vnitra české turisty, kteří uvízli přes noc ve Vysokých Tatrách. V úterý to byla 48letá žena, ve středu dva 30letí muži.

Foto: Slovenská záchranná horská služba

Záchrana českých horolezců

Článek

Dva čeští horolezci sestupovali v úterý do Velké Zmrzlé doliny, když uvízli v neschůdném terénu. Ve večerních hodinách se spojili s Horskou záchrannou službou (HZS) a požádali o pomoc. „Oba byli nezraněni, proto po konzultaci se službu konajícím záchranářem zůstali přes noc bivakovat ve stěně,“ uvedl web HZS.

Ve středu ráno byl do záchranné akce zapojen vrtulník ministerstva vnitra, který ve Starém Smokovci vyzvedl tři horské záchranáře. Dva z nich byli vysazeni ve stěně a připravili české horolezce k transportu vrtulníkem.

„Pomocí navijáku byli postupně všichni evakuováni z exponovaného terénu a dopraveni na heliport ve Starém Smokovci,“ konstatovali horští záchranáři.

Osmačtyřicetiletá turistka z České republiky strávila noc z pondělí na úterý v žlebu pod Rysy ve Vysokých Tatrách. Horští záchranáři jí přišli na pomoc v úterý za asistence vrtulníku ministerstva vnitra. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám